İş Bilgisayarınızın Ömrünü Uzatmanın 10 Yolu

02-11-2023 12:02
İş Bilgisayarınızın Ömrünü Uzatmanın 10 Yolu

Dizüstü bilgisayarınız veya PC'niz ne kadar ultra hızlı ve yüksek performanslı olursa olsun, bir süre sonra aşınmaya ve yıpranmaya mahkumdur. Özellikle yüksek iş hacmine sahip bilgisayar merkezli bir işiniz varsa… 


Verimliliğinizi artırmak için bilgisayarınızı kontrol etmek ve herhangi bir aksaklığı hemen onarmak çok önemlidir. Alacağınız önlemler, üretkenliği ve verimliliği artırmakla kalmaz, aynı zamanda iş hedefinize ulaşmanıza da yardımcı olur. 


Bilgisayarınızın veya dizüstü bilgisayarınızın dayanıklılığını artırmanın birkaç yolu vardır. Bilgisayarınızı temiz tutmaktan onarım servisi rezervasyonu yapmaya kadar en etkili yolları sizin için derledik:



1.Cihazlarınızı temiz tutun. 


Yapabileceğiniz ilk şey, bilgisayarınızı veya dizüstü bilgisayarınızı temiz tutmaktır. Zamanla, özellikle kirli bir ortamda çalışıyorsanız, bilgisayarınız toz, ve kir toplayacaktır. Bu durum verimliliğini azaltan ekstra ısınmaya neden olabilir. Bu nedenle, cihazınızın her kıvrımını ve kenarını temiz tutmak, ömrünü uzatmak için çok önemlidir.

 

 
 
 

 

2.Havalanmalarına ve serin kalmalarına izin verin. 

 

Nefes alıp vermek için havadar bir alana ihtiyacınız olduğu gibi, bilgisayarınızın da ısıyı bırakmak için alana ihtiyacı vardır. Bu nedenle, düzgün bir şekilde havalandırmak için etrafta boş alanlar bıraktığınızdan emin olun. Böylece fan ve ısı yayıcı, cihazın içindeki ısının korunmasına yardımcı olacaktır.


 


3. Cihazlarınızın sistemini güncelleyin. 


Saatlerce süren sistem güncellemesini yapmak istemiyor olabilirsiniz, ancak bilgisayarınızın ömrünü uzatmak söz konusu olduğunda güncellemeler hayati önem taşır; cihazınızın yüksek hacimli işleri desteklemesine yardımcı olur.


 

 

 

 


4. Sabit Disk / Hard Disk sorunlarını hemen onarın.

 

Bilgisayarınızın sabit sürücüsü, ani çökmeler veya uygunsuz kapanmalar gibi birçok nedenden dolayı bozulabilir. Sistemlerde karışıklığa ve diğer problemlere neden olur. Bu sorunlar, bazı hızlı düzeltmelerle kolayca bulunabilir ve düzeltilebilir.

 

 

 


 


 

 


5. Cihazlarınızı elektrik kesintisinden koruyun.

 

Dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, güç kesintisinden etkilenebilecek hassas bileşenlerden ve devrelerden oluşur. Güç dalgalanmaları veya güç kayıpları; bozulmaya, sabit sürücü hasarına veya dosya kaybına neden olabilir. İhtiyacınız olan tek şey, cihazlarınızı bir aşırı gerilim koruyucu ve kesintisiz güç kaynağı ile korumaktır.

 

 


 

 

 


6. Bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı koruyun.

 

İstenmeyen yazılımların istilası herhangi bir fiziksel hasar göstermez. Ancak, sistem dosyalarınıza zarar verebilir ve hatta sistemi şifreleyebilir. Hassas verilerinizi savunmasız hale getirebilir ve bilgisayarınızı çalışmaz hale getirebilir. Bu nedenle, herhangi bir ağa bağlanmadan önce bilgisayarınızda daha yüksek güvenlik sağlayın.


 



7. Cihazınızı SSD ile yükseltin.

 

Artık piyasadaki her yeni bilgisayar ve dizüstü bilgisayarın ayrılmaz bir parçası. SSD, cihazınızın verimliliğini artırmanın ve daha uzun süre dayanmasını sağlamanın harika bir yoludur.

 


 



8. Kullanılmayan programları kaldırın.

 

Kullanmadığınız ve bilgisayarınızda yer işgal eden programları kaldırın ve cihazınızı hafifletin!

 


9. Bilgisayarınızı düzenli olarak yeniden başlatın.

 

Yavaş performans, donmalar ve hatalar gibi birçok bilgisayar sorunu, yeniden başlatılarak çözülebilir! Çıkan sorunlarla uğraşmak ve bilgisayarınızı sorun anında yeniden başlatmak zorunda kalmak yerine, bilgisayarınızı haftada en az bir kez yeniden başlatmayı alışkanlık haline getirin. Sadece bu basit adım, bilgisayarınızın ömrünü önemli ölçüde uzatabilir.

 

 


10. Dizüstü bilgisayarınızı sürekli şarjda kullanmayın.

 

Bilgisayarınızı sürekli şarj etmek, pilinizin ömrünü ve kalitesini önemli ölçüde azaltabilir. Pili yalnızca pil azaldığında şarj edin ve olması gerekenden daha uzun süre takılı bırakmayın. Aynı şey telefonunuz, tabletiniz veya şarj ettiğiniz diğer cihazlar için de geçerlidir.


 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.